Stedentrip Londen

Wat je reden ook is om London te bezoeken, de stad heeft voor ieder wat wils. Een echte aanrader voor een stedentrip dus. Londen heeft vele iconische gebouwen, monumenten en bezienswaardigheden, of ze nu oud of nieuw zijn, de stad is voortdurend in ontwikkeling en is rijk aan cultuur. Geschiedenisliefhebbers van het Britse verhaal kunnen hun hart ophalen in de Tower of London. Bewonderaars van kunst of theater zullen de National Gallery en het West End Theatre District waarderen, terwijl fans van de Britse monarchie, Buckingham Palace niet kunnen overslaan. Hoewel Londen best duur is, is de stad gevuld met historische en moderne attracties die geschikt zijn voor zelfs de meest zuinige reizigers.

15 top attracties voor je stedentrip in Londen

Om je op weg te helpen tijdens je stedentrip naar London, hebben we een lijst samengesteld met de 15 must-see attracties in Londen. Gebruik het als een checklist en blijf nieuwe dingen ontdekken tijdens je stedentrip in London!

1. Big Ben

De Big Ben is gevestigd in Westminster en heeft de bijnaam ‘Great Bell’ vanwege de klok, de officiële naam van de klokkentoren is de Elizabeth Tower. De Big Ben is een iconisch oriëntatiepunt in Londen en een must in je lijst om te zien tijdens je stedentrip naar London!

2. De Houses of Parliament

De officiële naam van het Huis van het Parlement is eigenlijk het ‘Paleis van Westminster’, maar vanwege zijn bewoners wordt het gewoonlijk ‘the house of parlement’ genoemd. Het ligt aan de oevers van de rivier de Theems in Westminster en het gebouw zelf is voortreffelijk. Je kunt een rondleiding nemen als je meer wilt weten over de Britse politiek

3. Buckingham Palace

Buckingham Palace is de residentie van de koningin in Londen. Centraal gelegen ligt Buckingham Palace bovenaan Pall Mall naast Green Park en St James ‘Park.

Net als bij de Houses of Parliament kun je rondleidingen door het paleis boeken als je jezelf voor en middag een koning wilt voelen en de schoonheid van het paleis wilt bewonderen.

4. London Eye

De London Eye werd in 2000 geopend voor het publiek, het was ooit het grootste reuzenrad ter wereld en tot de opening van de Shard in 2013 was the London eye het hoogste uitkijkpunt over Londen. Je kunt kaartjes kopen om omhoog te gaan. Dit is zeker iets om over na te denken tijdens je eerste stedentrip naar Londen, omdat je over heel Londen heen kunt kijken. Het uitzicht vanaf de grond is ook spectaculair, het voegt een andere dimensie toe aan de skyline van Londen!

5. Trafalgar Square

Trafalgar Square is het plein rond Nelson’s Column. De naam verwijst naar de Slag bij Trafalgar, een Britse zee overwinning tegen Napoleon. Het plein is een zeer grote openbare ruimte waar je kunt zitten of genieten van de fonteinen met op de achtergrond de National Gallery.

Het plein wordt vaak gebruikt voor grote openbare evenementen of voor protesten. Tijdens kerstmis is er een enorme kerstboom op het plein te vinden, waardoor het plein magisch aanvoelt.

6. Het natuurhistorisch museum

Het Natural History Museum bevindt zich in South Kensington op de weg Cromwell. Zelfs als je niet bijzonder geïnteresseerd bent in de geschiedenis, is het gebouw adembenemend en een must see tijdens je stedentrip naar de hoofdstad. Je hoeft niet te betalen om binnen te komen, dus het is de moeite waard om rond te dwalen en de prachtige architectuur te bewonderen.

7. St Paul’s Cathedral

St Paul’s Cathedral is een mijlpaal in de skyline van London, de dom van de kathedraal maakt de architectuur zo iconisch. De huidige kerk is er sinds de 17e eeuw en werd gebouwd tijdens de herbouw van Londen na de Grote Brand van Londen die een groot deel van de stad verwoestte. Je kunt de kathedraal binnengaan en rondwandelen of de kathedraal bekijken vanaf de Millenniumbrug die over de Thames loopt.

8. De Tate Modern

The Tate Modern ligt aan de oevers van de rivier de Theems in een voormalige elektriciteitscentrale. Het museum bezit zowel Britse als internationale moderne kunst en toont een aantal unieke tentoonstellingen. Het museum is een bezoekje waard, het galerijgebouw is uniek en er is altijd veel te zien!

9. The Globe Theatre

The Globe Theatre ligt vlakbij het Tate Modern museum, het is een moderne reconstructie van het originele theater dat nauw verbonden was met William Shakespeare. Je kunt kaartjes kopen om voorstellingen te zien en het is iconisch vanwege zijn ronde vorm, rieten dak en deels open dak.

10. Tower Bridge

De Tower Bridge is een van de meest iconische monumenten van Londen die de rivier oversteekt. De brug is berucht om zijn ophaalbrugeffect waardoor het in staat is om hoge schepen door de Thames te laten varen.

Tower bridge

Je vindt de brug vlakbij de Tower of London en de metrostations in de buurt zijn Tower Hill en London Bridge. Maak foto’s van de oevers van de Theems en loop er ook overheen voor een prachtig uitzicht.

11. The Shard

The Shard is het hoogste gebouw in Londen, torenhoog boven elk ander oriëntatiepunt en onmisbaar in Londen. De wolkenkrabber werd geopend in 2013 en herbergt meerdere high-end restaurants, het Shangri La Hotel en een uitkijkplatform waar je kaartjes kunt kopen om naar toe te gaan. Het is de moeite waard het uitzicht vanaf daar te bewonderen, maar het enige probleem met het bekijken van Londen vanaf de Shard is dat je een uitzicht op het gebouw zelf mist, dus zorg ervoor dat je het bewondert voordat je naar binnen gaat.

12. De Tower of London

De Tower of London werd gesticht in 1066 en het kasteel was een gevangenis van 1100 tot 1952. Het gebouw zit vol geschiedenis die erop wacht om ontdekt te worden. Je kunt ook de kroonjuwelen van een tentoonstelling bekijken en je vergapen aan l het moois. Voeg de Tower of London toe aan je stedentrip to do lijst en bekijk een van de oudste monumenten van Londen!

13. Hyde Park

Hyde Park ligt in het hart van de stad en is een van de grootste parken van Londen. Er is een prachtige vijver in het midden, de Serpentine, waar je waterfietsen en roeiboten kunt huren. Je kunt er het terrein en de poorten rondom Kensington Palace bekijken. Het is een prachtig park om rond te dwalen en het is onmisbaar tijdens een stedentrip bezoek aan Londen.

14. Wisseling van de wacht

De wisseling van de wacht vindt dagelijks plaats en je kunt er getuige van zijn als je op het juiste moment aanwezig bent. Het vindt bijna elke dag plaats van april tot eind juli, tussen 11.15 en 12.00 uur, de rest van het jaar gebeurt het op andere dagen.

Deze dagelijkse ceremonie is een must tijdens een stedentrip naar Londen. Je ziet de nieuwe wacht vanuit de Wellington-kazerne naar Buckingham Palace marcheren om de ‘Queen’s Guard’ te worden. Als je een beetje cultuur en Britse praal wilt zien, dan is deze ceremonie iets voor jou!

15. Covent Garden

Covent Garden ligt in het hart van Londen en bruist altijd. Het is gevuld met winkels, restaurants, bars en straatartiesten. Je kunt er doorheen wandelen, een kopje koffie drinken op het plein of er ’s avonds uit eten gaan. Het is echt een leuk gebied van Londen om te bezoeken als je nog nooit in Londen bent geweest, het heeft een superleuke sfeer en het zou op je lijst moeten staan voor je volgende stedentrip naar London!