ErikopReis.nl Home | Sitemap | About | Zoeken
Je leest nu: Home > World Expo > Expo 2000

Expo 2000 Hannover

In 1992 ben ik op de Expo '92 in Sevilla geweest, en zes jaar later ook naar Expo '98 in Lissabon. Een geweldige ervaring.

Van 1 juni tot en met 31 oktober 2000 werd in Duitsland de wereldtentoonstelling Expo 2000 gehouden. Op 16, 17 en 18 juni van dat jaar was ik daar zelf ook.

Houten overkapping van terras bij Expo Lake (55 KB) Al direct bij binnenkomst viel mij een grote, volledig van hout gemaakte overkapping op. Deze stond naast het centrale meer waar elke avond een grote show met vuurwerk werd gegeven.

Het Expo 2000 terrein heeft diverse zeer ruime pleinen. Dit plein ligt vlakbij het Duitse paviljoen (nu niet zichtbaar, maar het is aan de linkerkant). Links op de voorgrond is de in de bestrating opgenomen fontijn te zien. Verder zie je een overdekt podium waar elke dag optredens plaatsvonden. De zilverkleurige bol is het paviljoen van de Duitse uitgever Bertelsmann. Via de kabelbaan kon je het hele Expo terrein oversteken.

Expo 2000 vond plaats op het beursterrein van Hannover. Speciaal voor de gelegenheid was er aan de andere kant van de snelweg langs het bestaande terrein nog een extra gebied gemaakt. De bezoekers konden van het oude naar het nieuwe gedeelte lopen via een brede verbindingsbrug. De trappen van de brug waren overigens ook vaak in gebruik als tribune voor het grote videoscherm dat links nog net zichtbaar is. Tijdens ons bezoek was namelijk ook de EK 2000 voetbal aan de gang, en alle wedstrijden werden live getoond.

Lees verder over het Nederlandse paviljoen, bekijk het foto album, of lees waarom de Expo 2000 geen succes werd.


© 1996-2014 - Erik Geurts