ErikopReis.nl Home | Sitemap | About | Zoeken
Je leest nu: Home > Corsica

Corsica - Een Alp in zee

Welkom op het gedeelte van mijn website waar je meer kunt lezen over Corsica, en vooral over mijn ervaringen met de prachtige wandeltochten op het eiland.

Mijn wandelingen op Corsica

Een kaart van Corsica met de wandeltochten ingetekend. Klik voor vergroting

Van 28 maart tot en met 12 april 1998 bracht ik samen met mijn vader een bezoek aan Corsica. We wandelden dwars over het eiland, van Porto-Vecchio aan de oostkust naar de hoofdstad Ajaccio aan de westkust. Daarvoor hadden we twee bekende routes aan elkaar geknoopt, de Mare a Mare Sud en de Mare e Monti Sud.

En van 30 mei tot en met 8 juni 2003 was ik weer op Corsica aan het wandelen, nu met mijn vrouw. We liepen de Mare a Mare Centre.

GR 20

Er zijn diverse routes uitgezet over het hele eiland Corsica. De beroemdste en beruchtste is wel de GR20. Die is echter alleen weggelegd voor ervaren wandelaars, die bovendien ook klimervaring moeten hebben. Ook de behoefte om in tentjes te slapen moet aanwezig zijn. Ik heb die behoefte (tot nu toe) nog niet gehad, dus ik heb geen ervaring met de GR20.

De beheerders van het Parc Naturel Régional de Corse hebben samen met de Fédération Française de la Randonnée Pédestre (FFRP), de organisatie die alle Grande Randonnée tochten uitzet, ook een aantal kortere, minder zware tochten uitgezet. Van de vijf tochten in het boekje Corse Entre Mer et Montagne heb ik er inmiddels drie gelopen.


Praat mee over Corsica op het Corsica Prikbord

Auto huren op Corsica? Kies: Ajaccio, Bastia, Calvi, Porto-Vecchio, Frankrijk

© 1996-2014 - Erik Geurts